Milan wint weer, hattrick voor Mertens bij debuut Armenteros

Na Internazionale, AS Roma en Juventus hebben ook AC Milan en Napoli gewonnen in speelronde vier. Vooral de winstpartij van Napoli was indrukwekkend, met drie doelpunten van Dries Mertens.

AC Milan - Udinese 2-1
AC Milan begon donderdag zeer goed aan de Europese campagne. In Groep D van de Europa League werd Austria Wien met 1-5 aan de kant gezet. De grote mannen aan Milanese zijde waren André Silva (drie goals) en Hakan Calhanoglu (één doelpunt, twee assists). Zij begonnen tegen Udinese echter op de bank. Met Nikola Kalinic heeft trainer Vincenzo Montella echter ook een goalgetter in huis. De Kroaat, één van de vele nieuwelingen in het elftal van Milan, maakte in de tweede helft twee goals, beide met een intikker.

Van een grote voorsprong was echter geen sprake, omdat aan Milanese kant Alessio Romagnoli op onbegrijpelijke wijze in de fout ging bij een 1-0 voorsprong. De verdediger dacht achterin zijn keeper te bereiken met een terugspeelbal, maar legde het speeltuig zo op het bord van Kevin Lasagna. De spits werkte binnen en maakte het zo weer spannend. In de slotfase leek Kalinic zijn hattrick te voltooien, maar de spits werd afgevlagd wegens buitenspel. De overwinning van Milan kwam echter niet meer in gevaar. Het sterrenensemble uit Milaan staat momenteel vierde in de Serie A, met negen punten.

Napoli - Benevento 6-0
Bij de uitploeg kreeg Samuel Armenteros zijn eerste speelminuten na zijn komst van Heracles Almelo, maar het debuut van de spits zal hij snel willen vergeten. Napoli heerste in eigen huis. Al na drie minuten werkte Allan een rebound binnen en nog geen kwartier later maakte Lorenzo Insigne uit de draai de 2-0. Nog voor het half uur liep Napoli verder uit, Dries Mertens pikte ook zijn doelpuntje mee. Na een puntgave voorzet van Insigne werkte Mertens bij de eerste paal knap zijn derde goal van het seizoen binnen.

Nog voor rust maakte Napoli de vernedering compleet. José Callejón werd bij de tweede paal vrijgelaten en hij schoot de 4-0 binnen tegen de promovendus. Na ruim een uur maakte Mertens zijn tweede vanaf de strafschopstip en ook zijn derde kwam - in blessuretijd - vanaf elf meter. Door de overwinning blijft Napoli foutloos in de Serie A, net als Internazionale en Juventus. Op doelsaldo staat de formatie uit Napels bovenaan. Benevento blijft als enige ploeg zonder punten op het hoogste niveau.

Torino - Sampdoria 2-2
Achter Milan en Napoli strijden Torino en Sampdoria in de subtop. Bij dat duel zat het vuurwerk vooral in de eerste helft. Duván Zapata maakte al na zeventien (!) seconden de 0-1, wat in het huidige seizoen de snelste goal is in de Serie A. Torino had een antwoord echter snel klaar. Binnen vijftien minuten stond de thuisploeg weer voor, Daniele Baselli en Andrea Belotti - vorig seizoen goed voor 26 competitiegoals - maakten het verschil. Sampdoria had met de 34-jarige Fabio Quagliarella nog een troef achter de hand, hij zette met een simpele intikker bij de tweede paal de eindstand op het scorebord in de 34ste minuut.