Milan wint dankzij slimme vrije trap, Immobile zet reeks voort

AS Roma is tegen duur puntenverlies aangelopen op bezoek bij Empoli. AC Milan en aartsrivaal Lazio profiteerden van het gelijkspel.

Empoli - AS Roma 0-0
De door AS Roma aan Empoli verhuurde Lukasz Skorupski hield in de openingsfase een kopbal van Edin Dzeko uit het doel en hield niet veel later Mohamed Salah van scoren af. Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer in Stadio Carlo Castellani, maar dat was vooraf ook wel te verwachten. Empoli heeft dit seizoen namelijk enorm veel moeite met het maken van doelpunten. Dit seizoen scoorde het pas twee keer in de Serie A. Ook tegen AS Roma, waar Kevin Strootman geen invalbeurt gegund werd, lukte het de thuisclub niet het net te vinden, maar omdat het ook geen treffers incasseerde hield Empoli knap een punt over aan de wedstrijd.

AC Milan - Pescara 1-0
Na drie overwinningen op rij in de Serie A werd AC Milan afgelopen dinsdag hardhandig terug op aarde gezet door Genoa. De ploeg van trainer Vincenzo Montella ging met liefst 3-0 onderuit bij Genoa, maar tegen Pescara werden weer drie punten gepakt. Voor rust was M'Baye Niang met een kopbal tegen de lat dicht bij een treffer, terwijl Carlos Bacca misschien een strafschop verdiende. Dankzij een slimme vrije trap van Giacomo Bonaventura was de 1-0 in de 49ste minuut alsnog een feit. De middenvelder schoot onder de opspringende muur raak. Het bleek genoeg voor de zevende competitiezege dit seizoen van de Rossoneri.

Lazio - Sassuolo 2-1
Ciro Immobile was weer goud waard voor Lazio. De spits was de voorgaande vier duels in de Serie A liefst zes keer trefzeker en zijn doelpunt tegen Sassuolo leverde de Romeinen drie punten op. Nadat Senad Lulic vijf minuten na rust de score had geopend namens Lazio, maakte Immobile er in de 56ste minuut 2-0 van. Nog binnen het uur kwam Sassuolo via Gregoire Defrel terug in de wedstrijd, maar verder dan 2-1 kwamen de bezoekers niet in Stadio Olimpico. Wesley Hoedt had een basisplaats bij de thuisclub, waar Ricardo Kishna op de bank bleef. Stefan de Vrij (Lazio) en Timo Letschert (Sassuolo) moesten vanwege blessures verstek laten gaan.

Crotone - Chievo 2-0
Serie A-hekkensluiter Crotone beleefde zondagmiddag een primeur. Thuis tegen Chievo boekte de debutant zijn eerste overwinning ooit op het hoogste niveau. Marcello Trotta (strafschop) en Diego Falcinelli scoorden.

AS Roma blijft ondanks het gelijkspel tweede in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spalletti heeft 23 punten uit elf duels, één meer dan nummer drie AC Milan. Lazio bezet met weer één punt minder de vierde plaats. Juventus is de koploper in Italië met 27 punten. Zaterdag won de club uit Turijn thuis van nummer vijf Napoli.