Milan slaat weg omhoog in na zege op Fiorentina

AC Milan heeft thuis een knappe zege geboekt op Fiorentina. Carlos Bacca opende al vroeg de score en Kevin-Prince Boateng maakte het karwei in de slotfase af: 2-0.

Milan kende een geweldige start tegen Fiorentina, want het kwam al na vier minuten op voorsprong via Bacca. De Colombiaan rondde zelfverzekerd af na een mooie individuele actie. Hij was door Giacomo Bonaventura gelanceerd. Het was het vijfde doelpunt in de laatste zeven duels van Bacca, die daarmee langzaam maar zeker zijn topvorm lijkt te bereiken.

Milan heeft een Bacca in vorm hard nodig, want de Rossoneri kennen een zeer wisselvallig seizoen en begonnen daardoor als achtste aan het duel met nummer drie Fiorentina. Tegen La Viola wisselde Milan sterkere fases af met zwakke. De gasten kregen nog voor rust een flinke kans via Nikola Kalinic, maar hij kwam net tekort om van dichtbij af te ronden.

Direct na rust kreeg Fiorentina in een kort tijdsbestek vier flinke mogelijkheden, maar Milan-doelman Gianluigi Donnarumma hield zijn doel schoon. De nog altijd pas zestienjarige sluitpost keepte opnieuw een prima wedstrijd en was de steunpilaar van de zo nu en dan wankele Milan-defensie. Twee minuten voor het einde maakte Kevin-Prince Boateng een einde aan alle twijfel. De net ingevallen middenvelder omspeelde Fiorentina-doelman Ciprian Tatarusanu en rondde af. Net daarvoor was ook Mario Balotelli ingevallen. Hij maakte zijn eerste speelminuten sinds september.

Milan stijgt door de zege naar de zesde plaats. Het heeft 32 punten, zes minder dan nummer vier Fiorentina en twaalf minder dan koploper Napoli.