Milan neemt koppositie Lazio over, Inter speelt gelijk

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de elfde speelronde in de Serie A kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in Italië.

Lazio Roma moest woensdagavond de koppositie in de Serie A afstaan aan AC Milan. De voormalig lijstaanvoerder ging bij Cesena nipt onderuit, terwijl de Rossoneri in eigen huis Palermo versloegen.

AC Milan-Palermo 3-1Bij de thuisploeg startte middenvelder Clarence Seedorf in de basis. De Nederlander had een groot aandeel in de openingstreffer van Alexandre Pato. Een hoekschop van Seedorf werd door de Braziliaan koppend tot doelpunt gepromoveerd.

In het tweede bedrijf kon Milan de voorsprong aanvankelijk niet vasthouden. Armin Bacinovic schoot halverwege het tweede bedrijf Palermo langszij. Zijn schot van ruim vijfentwintig ging voorbij aan vele verdedigers en hobbelde in de korte hoek. Seedorf was dicht bij een nieuwe voorsprong, maar zijn poging raakte de paal.

In de slotfase bezorgde Zlatan Ibrahimovic zijn ploeg echter alsnog een overwinning. Na 77 minuten schoot de Zweed zijn strafschop raak. Vijf minuten later bracht de spits collega Robinho in stelling en bood hem een niet te missen kans. De Braziliaan bepaalde de eindstand op 3-1. Door de zege, en het verlies van Lazio, veroverde Milan de koppositie.

Cesena-Lazio Roma 1-0 Lazio leek op bezoek bij laagvlieger Cesena nog allerminst hersteld van de gevoelige nederlaag in de derby tegen AS Roma (0-2). De ploeg rook weliswaar aan een voorsprong en raakte de lat, maar zag de thuisploeg in de slotfase de punten in eigen huis houden.

Marco Parolo schoot de bal zonder twijfel in het dak van het doel, bezorgde Cesena zo de overwinning en ontnam Lazio de koppositie. De achterstand van de Romeinen op de nieuwe koploper AC Milan is één punt. Lecce-Internazionale 1-1 Een kwartier voor het einde van het duel leek Diego Milito Internazionale een onverdiende - Lecce was de eerste helft de bovenliggende partij - overwinning te bezorgen. Na schitterend voorbereidend werk van Samuel Eto'o rondde de Argentijn af. Milito vierde zijn doelpunt door een shirt van zijn onlangs zwaar geblesseerd geraakte ploeggenoot Walter Samuel in de hoogte te houden.

Rubén Olivera maakte drie minuten later al weer een einde aan het Inter-feestje. Hij kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. Gescoord werd er in de slotfase niet meer, waardoor Internazionale twee dure punten laat liggen. De achterstand op koploper en eeuwige rivaal AC Milan bedraagt drie punten.

Overige uitslagen Brescia-Juventus 1-1 AS Roma-Fiorentina 3-2Cagliari-Napoli 0-1Catania-Udinese 1-0 Chievo-Bari 0-0 Genoa-Bologna 1-0