Milan-icoon bewierookt Zirkzee: 'We hebben een spits als hij nodig'

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zaterdagavond indruk gemaakt op voormalig AC Milan-verdediger Alessandro Costacurta en Milan-trainer Stefano Pioli. Zirkzee maakte een van de twee goals van Bologna bij het gelijkspel in San Siro.

Milan-icoon bewierookt Zirkzee: 'We hebben een spits als hij nodig'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 2
Bologna
Bologna

Zirkzee maakte tegen Milan zijn achtste goal in twintig Serie A-duels dit seizoen. De Nederlander wordt al langere tijd geprezen in Italië en staat volgens Italiaanse media hoog op het verlanglijstje van Milan, waar met Tijjani Reijnders al een Nederlander onder contract staat. Ook Napoli, Manchester United en Arsenal zouden de ex-spits van Bayern München, Parma en Anderlecht op de korrel hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan-icoon Costacurta kan zich goed voorstellen waarom de Rossoneri verregaande interesse hebben in Zirkzee, die sinds de zomer van 2022 onder contract staat bij Bologna. 'We hebben een centrumspits als Zirkzee nodig. Een aanvaller als hij, met zulke technische kwaliteiten, heeft Milan nog niet', zei vijfvoudig Champions League-winnaar Costacurta tegen Sky Italia.

'Een aanvaller met zo'n fijne balbehandeling heb ik al jaren niet meer gezien bij Milan', verklaarde de oud-verdediger van Milan. Ook Milan-trainer Pioli is erg positief over Zirkzee: 'Hij is echt een geweldige speler. Ik ken hem al sinds zijn tijd bij Bayern en volgde hem ook bij Parma. Hij heeft alles wat een spits nodig heeft en doet het heel goed bij Bologna.'

Behoefte
Voormalig Milan-aanvaller Alessandro Matri, die ook uitkwam voor onder andere Juventus, Fiorentina en Lazio, twijfelt of Zirkzee wel de meest geschikte kandidaat is voor de spitspositie bij de Milanezen. 'Als ik over het budget zou gaan, dan zou ik kiezen voor een spits die twintig tot dertig doelpunten per seizoen maakt. Dáár heeft Milan behoefte aan', zei Matri tegen Sky Italia.

'Giroud wordt 39 en de concurrenten van Milan hebben wel spitsen die tussen de twintig en dertig goals maken. Ik twijfel overigens niet aan de kwaliteiten van Zirkzee en ik zeg ook niet dat hij ongeschikt zou zijn voor Milan, maar ik zou nu eerder kiezen voor een ander type spits', verklaart de voormalig Italiaans international. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.