'Topclubs in de rij voor inspirator Zirkzee'

Reacties

Joshua Zirkzee staat er bijzonder goed op in de Europese top. De Nederlandse spits van Bologna heeft de aandacht getrokken van menig topclub, zo valt er te lezen in Italiaanse media.

'Topclubs in de rij voor inspirator Zirkzee'
© Pro Shots

Na een stroeve start is het uiteindelijk toch nog bijzonder snel gegaan voor Joshua Zirkzee. Via de jeugd van ADO Den Haag, Feyenoord en Bayern München beleefde hij een slechte huurperiode bij Parma, om het vervolgens wel te laten zien bij Anderlecht. Bologna had genoeg gezien en verloste Zirkzee van zijn moeilijke situatie bij Bayern.

De Schiedammer had in Beieren eerst Robert Lewandowski voor zich en zou dit seizoen moeten concurreren met Harry Kane. In plaats daarvan speelt hij nu al twee seizoenen op rij de sterren van de hemel in de Serie A, met name dit seizoen verandert alles wat Zirkzee aanraakt in goud.

Dat is bij grote clubs niet onopgemerkt gebleven. Regerend landskampioen Napoli ziet de komst van Zirkzee wel zitten, terwijl AC Milan ook klaar is voor een volgende Nederlander in het rood-zwart. In het buitenland trekken Arsenal en Manchester United aan Zirkzee, volgens Sky Sports wil Man Utd deze zomer overgaan tot een megabod op de spits die negentien duels speelde voor Jong Oranje.

Coach Thiago Motta heeft vertrouwen in een mooie carrière voor Zirkzee, zo gaf hij aan op de persconferentie richting het komende duel met Milan. 'Hij is altijd iemand die hard traint, anderen inspireert en aan de nieuwe spelers laat zien wat het betekent om Bologna te vertegenwoordigen. Hij heeft een mooie toekomst voor zich, maar het belangrijkste is dat zijn focus nu op ons ligt.'

Zirkzee staat nog ruim twee jaar onder contract in Italië, inmiddels is bekendgemaakt dat Bayern voor veertig miljoen euro de eerste optie heeft om hem terug te halen. Italiaanse media schatten in dat andere clubs meer dan dat bedrag moeten betalen, Bologna vergelijkt Zirkzee namelijk met Rasmus Højlund. De Deen maakte vorig jaar voor ruim zeventig miljoen de overstap van Atalanta naar Man Utd.

AC Milan
AC Milan
2 - 2
Bologna
Bologna
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.