Milan haalt opgelucht adem en staat weer bovenaan in Italië

AC Milan heeft vrijdagavond de koppositie in de Serie A veroverd op Internazionale. De stadgenoot nam eerder op de avond afstand door te winnen bij Spezia, maar Milan boekte daarna een overwinning op Genoa. Heel makkelijk ging dat niet.

AC Milan
AC Milan
2 - 0
Genoa
Genoa

Door de zege op Spezia kwam Inter op 69 punten uit 32 duels. De club loopt één wedstrijd achter op de rivaal. Milan speelde tegen Genoa namelijk de 33ste wedstrijd in de competitie. Inter haalt pas op 27 april de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Bologna in.

Zo nam Milan vrijdag weer een voorsprong van twee punten op Inter. Al na elf minuten was het Rafael Leão die op aangeven van Pierre Kalulu de score opende. De aanvaller stond bij de tweede paal paraat om de scherpe voorzet van Kalulu binnen te werken. Daardoor kwam de Portugees in zijn eentje bovenaan op de clubtopscorerslijst van Milan.

Milan kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo schoot Alexis Saelemaekers net over het doel, iets wat Olivier Giroud in de tweede helft ook deed. Genoa bood goed weerstand en kreeg via Pablo Galdames nog een goede kans. Na 72 minuten viel Albert Gudmundsson nog in bij Genoa, maar de IJslander slaagde er niet in om Milan pijn te doen. Invaller Junior Messias beslist het duel in de slotfase door in twee instanties de 2-0 te maken. Daarmee haalde Milan opgelucht adem.