Milan grijpt buitenkansje: Tonali is bouwsteen voor nieuwe succesploeg

Reacties

AC Milan heeft de komst van Sandro Tonali bevestigd. De 21-jarige middenvelder werd vorig seizoen al gehuurd door de topclub en komt nu definitief over van Brescia.

Milan grijpt buitenkansje: Tonali is bouwsteen voor nieuwe succesploeg
© Pro Shots

De viervoudig Italiaans international staat te boek als een van de grootste talenten op zijn positie. Tonali komt het best tot zijn recht als spelmaker voor de defensie, als hij de regie over het aanvalsspel à la Andrea Pirlo in zijn handen kan nemen. Niet voor niets is Tonali vaak vergeleken met de wereldkampioen die tussen 2001 en 2011 bij de Rossoneri speelde.

Tonali werd vorig seizoen al voor een bedrag van tien miljoen euro gehuurd van Brescia. Dat was de opmaat naar een definitieve transfer, in het huurcontract was clausule opgenomen waarmee Milan de middenvelder voor twintig miljoen euro definitief kon overnemen. Dat bedrag vonden de beleidsbepalers in Milaan bij nader inzien te hoog. Na onderhandelingen is een akkoord bereikt over een transfersom van naar verluidt 6,9 miljoen euro.

Vorig seizoen kwam Tonali bij Milan al tot 25 optredens in de Serie A. Het vastleggen van de spelmaker was een succes dat de nummer twee van vorig seizoen wel kon gebruiken in deze transferperiode. Milan raakte Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain, moet nog worden bevestigd) en Hakan Calhanoglu (Internazionale) al transfervrij kwijt. Met Mike Maignan, overgekomen van Lille, werd wel al een vervanger voor Donnarumma aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.