Mikel reageert op bizarre situatie: 'Ik moet mijn gezin beschermen'

Reacties

John Obi Mikel heeft woensdag voor het eerst gereageerd op zijn merkwaardige vertrek bij Trabzonspor. De 32-jarige middenvelder weigerde te spelen in de topper tegen Istanbul Basaksehir en zag vervolgens zijn contract verscheurd worden.

Mikel reageert op bizarre situatie: 'Ik moet mijn gezin beschermen'
© Pro Shots

Terwijl het voetbal in vrijwel heel Europa stil ligt vanwege de razendsnelle verspreiding van het coronavirus, wordt er in Turkije gewoon doorgespeeld. Mikel protesteerde daar afgelopen weekend openlijk tegen: 'Er is meer in het leven dan voetbal', schreef hij op Instagram. 'Ik wil in deze situatie niet spelen, daar voel ik me niet comfortabel bij. Iedereen zou thuis bij zijn familie en geliefden moeten zijn in deze kritieke periode. Het seizoen moet worden geannuleerd, nu de wereld met zulke turbulente ontwikkelingen wordt geconfronteerd.' Hij kreeg in de reacties bijval van onder anderen Galatasaray-aanvaller Radamel Falcao en voormalig ploeggenoot Didier Drogba.

De wedstrijd ging door, maar Mikel hield voet bij stuk. Bij de kraker tussen koploper Trabzonspor en nummer twee Istanbul Basaksehir bleef hij negentig minuten op de reservebank. De relatie tussen Mikel en de club kwam daarna niet meer goed: dinsdag maakte Trabzonspor bekend dat de tot medio 2021 doorlopende verbintenis van Mikel verscheurd is.

Het is een opmerkelijke ontwikkeling. Mikel was dit seizoen als controleur op het middenveld één van de sterkhouders van Trabzonspor, dat op koers ligt voor de eerste landstitel sinds 1984. Toch houdt de samenwerking op. Woensdag reageerde Mikel voor het eerst op het incident.

'Ik wil iedereen binnen en buiten de club bedanken voor hun steun en hetgeen we tot nu toe bereikt hebben dit seizoen. Ik wens de club veel succes met het binnenhalen van het kampioenschap', begint hij. 'Dit was één van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen, maar in de huidige situatie moeten we voor onze families zorgen. We moeten tijd met ze doorbrengen en ze beschermen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2019/2020

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
İstanbul Başakşehir
34
20
9
5
65-34
+31
69
2
Trabzonspor
34
18
11
5
76-42
+34
65
3
Beşiktaş
34
19
5
10
59-40
+19
62
4
Sivasspor
34
17
9
8
55-38
+17
60
5
Alanyaspor
34
16
9
9
61-37
+24
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.