'Mijn vrouw voorspelde goal tegen Nederland'

De Roemeense pers was zeer te spreken over de 1-0 zege van de nationale ploeg tegen Nederland. Doelpuntenmaker Dorin Goian werd het meest geroemd.

'Mijn vrouw voorspelde goal tegen Nederland'

De koppen in de Roemeense kranten benoemden Goian massaal tot held van de natie. Zelf sprak de 26-jarige verdediger van de belangrijkste goal uit zijn carrière.

'Voor de wedstrijd heeft mijn vrouw me aantal keren gezegd dat ik zou gaan scoren tegen Nederland', vertelde Goian na afloop. 'Ik dank haar voor de steun die ze mij heeft gegeven.'

Goian stond in de 71ste minuut op de goede plaats om een rebound in het Nederlandse doel te schieten. Doelman Maarten Stekelenburg had eerst nog wel een kopbal van de vrijstaande Paul Codrea weten te keren.

Hoewel verdediger ontpopt Goian zich de laatste jaren met name op het internationale podium als doelpuntenmaker. De goal tegen Oranje was zijn derde treffer in veertien interlands.

Goian scoorde dit seizoen ook al twee keer namens Steaua Boekarest in de voorronde van de Champions League en was tijdens de jaargang 2005/06 zelfs vijf keer trefzeker in veertien UEFA Cup-duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen