Miedema enige Nederlandse in beste elftal ter wereld

Reacties

De Oranje Leeuwinnen waren donderdagavond goed vertegenwoordigd bij The Best FIFA Awards. Nadat Sarina Wiegman werd verkozen tot de beste coach ter wereld, kreeg Vivianne Miedema een plekje gekregen in het beste vrouwenelftal ter wereld. 

Miedema enige Nederlandse in beste elftal ter wereld
© Pro Shots

'Het is een eer om tussen deze meiden te staan en ik ben blij dat ik Arsenal en de Oranje Leeuwinnen kan helpen', aldus Miedema, die werd gevraagd werd naar haar geheim: 'Ik speel voetbal om met de meiden op het veld te staan. Ik ben een nummer tien en een nummer negen, ik wil vooral graag een goede teamgenoot zijn', zei de spits.

De Oranje-international schreef de afgelopen week nog geschiedenis in Engeland. Ze opende de score namens Arsenal tegen Manchester City en daarmee was ze direct betrokken bij 75 competitietreffers (53 goals en 22 assists). Miedema nam daarmee een record over van Nikita Parris.

Ook Sari van Veenendaal, die vorig jaar de enige Nederlandse was in het team, Stefanie van der Gragt, Danielle van de Donk en Lieke Martens waren genomineerd. Voor hen was uiteindelijk geen plek in het elftal. Dit zijn de elf namen die wél het team haalde: Endler; Bronze, Renard, Bright; Heath, Boquete, Bonansea, Rapinoe; Cascarino, Miedema, Harder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.