Mido breekt tegen Veendam de ban voor worstelend Ajax

De KNVB-bekerwedstrijd tegen BV Veendam bevestigde dat Ajax niet in beste doen is. Pas na de entree van Mido zetten de Amsterdammers koers naar een ruime zege (3-0).

Ajax-trainer Martin Jol zag zijn ploeg in de eerste 45 minuten ploeteren tegen BV Veendam, dat zelfs soms de kans zag brutaal een poging te ondernemen zelf tot scoren te komen. Tekenend voor het stokkende aanvalsspel van de Amsterdammers was dat Luis Suarez uit een vrije trap als enige dicht bij een treffer was. De inzet van de Uruguyaan eindigde op de lat.

In een poging zijn ploeg op gang te helpen bracht Jol voor de tweede helft met Mido een extra spits in. De Egyptenaar kweet zich goed van zijn taak en brak een half uur voor het einde de ban voor Ajax. Uit een voorzet van Urby Emanuelson kopte Mido de bevrijdende 1-0 binnen.

Gesteund door de treffer kwam Ajax beter uit de verf. BV Veendam beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Miralem Sulejmani en Suarez verzuimden de zege veilig te stellen, alvorens de Uruguyaan een kwartier voor tijd een einde maakte aan zijn doelpunten-droogte (2-0). Christian Eriksen bepaalde de eindstand op 3-0.

De zege was allerminst overtuigend, maar met de overwinning schaarde Ajax zich wel bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi. Foto: VI Images