Middenmoters Utrecht en Heracles delen de punten

FC Utrecht en Heracles hebben zondag in een vermakelijk duel de punten gedeeld (2-2). Beide ploegen staan daardoor nog steeds in de middenmoot; de Domstedelingen zijn achtste en de ploeg van trainer Peter Bosz bezet de twaalfde plek.

Jacob Mulenga was al in de openingsfase dicht bij succes namens Utrecht. Een eerste levensgrote kans schoot hij op de vuisten van Remko Pasveer en zijn tweede grote mogelijkheid liftte hij over het doel van de Heraclieden.

Alexander Gerndt opende na twintig minuten op aangeven van Nana Asare de score. De Zweed produceerde zo zijn eerste competitietreffer in dienst van Utrecht.

Voor de onderbreking bogen de bezoekers de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Doelpuntenmakers Kwame Quansah (van richting veranderd schot) en Glynor Plet (intikker) waren verantwoordelijk voor de ommezwaai. Bij de 1-2 was het fraaie voorbereidende werk van rechtsback Tim Breukers.

De thuisploeg kwam in de tweede helft langszij door Asare. Hij kon een puike voorzet van Rodney Sneijder in de 54ste minuut binnen prikken. Ondanks de nodige mogelijkheden scoorden beide ploegen niet meer en werd er besloten met een puntendeling. Foto: VI Images