Mexico gaat VS achterna en gooit hoogste divisie op slot

Reacties

De achttien clubs uit de Liga MX hoeven voorlopig niet bang te zijn voor degradatie. De hoogste divisie van Mexico gaat voor vijf jaar op slot. Net als in onder meer Australië en de Verenigde Staten kan er niet gedegradeerd worden.

Mexico gaat VS achterna en gooit hoogste divisie op slot
© Pro Shots

Toen de plannen bekend werden, was er veel weerstand. Zo tweette Alejandro Vela, de broer van international en LAFC-aanvaller Carlos: 'Wil je een topcompetitie zijn? Gedraag je dan ook zo.' Ook Miguel Mansur, voorzitter van tweededivisionist Correcaminos, was niet blij. 'Vandaag is een zwarte dag voor het voetbal. De spelers zijn ongerust, hebben pijn en voelen zich gebruikt.'

Mansur moest echter lijdzaam toezien dat een meerderheid van de Ascenso MX-clubs het plan wél zag zitten. De twaalf clubs op het tweede niveau in Mexico mogen als doekje voor het bloeden de komende vijf jaar ieder seizoen één miljoen euro verdelen.

Op dit moment liggen de competities stil vanwege het coronavirus. De Ascenso MX zal niet meer hervat worden, maar de Liga MX mogelijk nog wel. Regerend kampioen Monterrey, met Vincent Janssen (foto) in de gelederen, bezet na achttien wedstrijden de achtste plaats. De achterstand op koploper Santos Laguna bedraagt tien punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.