Mexicaanse competitie opgeschrikt door horrorblessure

CF América deed in de nacht van zaterdag op zondag goede zaken in de Mexicaanse competitie, maar de overwinning op Guadalajara komt met een nare bijsmaak. Sterspeler Giovani dos Santos viel al vroeg uit met een horrorblessure.

Enkele minuten voor rust ging Dos Santos een duel aan met verdediger Antonio Briseño, die zijn noppen in het bovenbeen van de aanvaller zette. Dos Santos hield een diepe vleeswond over aan het duel en Briseño werd direct met rood naar de kant gestuurd door de scheidsrechter.

Ondanks de verschrikte reacties van de spelers - die emotioneel reageerden toen ze de zwaar geblesseerde Dos Santos zagen liggen - trok América de overwinning (4-1) over de streep in de tweede helft. Na afloop poseerden de selectiespelers met het shirt van Dos Santos, om de overwinning aan hem op te dragen.

De Mexicaan, die in 2014 nog zijn enige WK-treffer maakte tegen Oranje, moet onder het mes na de bikkelharde ingreep van Briseño en volgens América duurt het herstel van Dos Santos zo'n zes weken.

Janssen
Diezelfde nacht speelde Vincent Janssen met CF Monterrey tegen UANL Tigres. Het werd een avond om snel te vergeten voor de Nederlandse spits, die als invaller twintig minuten speelde en geel pakte. Monterrey ging met 0-2 onderuit in eigen huis, door doelpunten van Lucas Zelarayán en André-Pierre Gignac.

Door de nederlaag valt Monterrey voorlopig buiten de topacht van de Mexicaanse competitie. De bovenste acht teams van de eerste seizoenshelft spelen een minitoernooi voor een finaleplek aan het einde van het seizoen tegen de winnaar van de tweede seizoenshelft.