Mexicaans talent Alvarado hoog op verlanglijst Ajax

Reacties

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Roberto Alvarado. De 21-jarige Mexicaan is een serieuze kandidaat om Donny van de Beek of Hakim Ziyech op te volgen bij de Eredivisie-koploper.

Mexicaans talent Alvarado hoog op verlanglijst Ajax
© Pro Shots

Alvarado is veelzijdig en kan zowel als aanvallende middenvelder als op de flanken uit de voeten. Met het halen van de speler van Cruz Azul kan worden ingespeeld op een mogelijk vertrek van Ziyech en Van de Beek, voor wie er al een tijdje interesse is uit het buitenland. Een winterse transfer deal tussen Ajax en Cruz Azul is niet in de maak, mocht het tot een overstap komen dan gebeurt dat waarschijnlijk komende zomer.

Bij Cruz Azul heeft Alvarado een ontsnappingsclausule in zijn contract. Naar verluidt gaat het om een bedrag van vijftien miljoen euro. Daarmee heeft hij op financieel vlak een streepje voor op bijvoorbeeld Calvin Stengs, voor wie AZ een hogere transfersom zal willen.

Alvarado heeft al achttien interlands voor Mexico achter zijn naam staan en is al tijden basisspeler bij Cruz Azul. Leicester City en Crystal Palace hebben de international ook concreet in het vizier. Na Edson Álvarez zou Alvarado de tweede Mexicaan in de huidige Ajax-selectie kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.