Meteen problemen voor Real Madrid-tussenpaus Solari

Reacties

Interim-trainer Santiago Solari komt niet bepaald in een gespreid bedje terecht bij Real Madrid. Nog los van de sportieve crisis zijn er ook de nodige personele problemen bij De Koninklijke.

Meteen problemen voor Real Madrid-tussenpaus Solari

Solari miste dinsdag tijdens zijn eerste training als tijdelijke opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui de verdedigers Marcelo en Raphaël Varane, terwijl ook aanvaller Mariano Diáz niet op het veld verscheen. Zowel Marcelo als Varane (foto) ging zondag tijdens El Clásico voortijdig naar de kant.

Volgens Spaanse media staat de Franse international mogelijk een maand aan de kant met een spierblessure. De Braziliaanse linksback kampt al langer met een kuitblessure. Mariano, tegen Barcelona (5-1) invaller, is waarschijnlijk ook enige tijd niet inzetbaar met een spierkwetsuur.

Omdat met Dani Carvajal en Jesús Vallejo twee andere verdedigers nog werken aan hun herstel, was Solari richting het bekerduel van woensdag met Melilla (Segunda División B) genoodzaakt vijf spelers van Real Madrid Castilla, waar hij tot voor kort werkte, bij de selectie te halen.

Na afloop van zijn eerste training gaf Solari ook nog een korte persconferentie. 'Dit is geen makkelijke situatie, maar we moeten het omdraaien. Voor Real Madrid werken is een geweldige kans. Als speler ging ik altijd door tot de laatste snik voor deze club. Tegen Melilla zullen we met moed en trots moeten spelen.'

Opvolger
Ondertussen blijft de vraag wie Real Madrid aanstelt als nieuwe coach. De namen van José Mourinho, nu Manchester United, de Belgische bondscoach Roberto Mártinez en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) zingen rond. De kans dat Antonio Conte het wordt, zou kleiner zijn geworden.

De eerste veranderingen ten opzichte van het korte bewind van Lopetegui zijn volgens Spaanse media al zichtbaar. Zo had fitnesstrainer Antonio Pintus weer een prominente rol op de training. De 56-jarige Italiaan was volgens insiders een belangrijke man achter het succes van Zinedine Zidane.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.