Ontslag Lopetegui leidt tot felle kritiek op Real-voorzitter Pérez

Reacties

Het ontslag van Julen Lopetegui bij Real Madrid heeft geleid tot een stortvloed aan kritiek. En niet de 52-jarige trainer is de gebeten hond, vooral voorzitter Florentino Pérez moet het in de Spaanse media ontgelden.

Ontslag Lopetegui leidt tot felle kritiek op Real-voorzitter Pérez

Lopetegui werd afgelopen zomer na een heuse rel met de Spaanse bond nog aangesteld als opvolger van de uit eigen beweging vertrokken Zinedine Zidane, maar 138 dagen later staat de voormalig bondscoach van Spanje alweer op straat. Alleen Antonio Camacho was nog korter in dienst onder het bewind van de eigengereide Pérez, maar de oud-speler van De Koninklijke stapte in 2004 uit eigen beweging op. Pérez versleet inmiddels al dertien trainers in vijftien jaar, berekende Marca.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud-voorzitter Ramón Calderón (in de periode 2006-2009) vindt dat het ontslag van Lopetegui dan ook volledig op het conto van zijn opvolger Florentino Pérez komt. 'Dit is helaas weer een van de grillen van de president. Als hij in juni nog de juiste man was, kan hij vier maanden later niet opeens ongeschikt zijn. Hij heeft hem twee dagen voor het WK vastgelegd en daarmee onze nationale ploeg benadeeld en nu ontslaat hij hem. Dat is het probleem, het is niet de fout van Lopetegui.'

Het statement waarmee Real het ontslag van Lopetegui bekendmaakte, leidt ook tot kritiek. De titelhouder van de Champions League wijst er in het bericht op de clubwebsite fijntjes op dat er liefst acht kandidaten voor de Gouden Bal in de selectie zitten. Marca spreekt er schande van. Calderón vindt ook dat de club zich daar niet achter mag verschuilen. 'Om Cristiano Ronaldo naar Juventus te laten vertrekken, was een historische fout. Daar betalen we nu de prijs voor.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud-trainer Juan Ramon López Caro vindt dat de spelersgroep grotendeels verantwoordelijk is voor de crisis bij Real. 'De trainer kan niet in zijn eentje de geweldige spirit en mentaliteit van Real Madrid handhaven. De spelers moeten dat doen. Ze spelen ver beneden hun niveau. Florentino kan er ook niks aan doen dat Gareth Bale, Toni Kroos en Luka Modric niet goed spelen. De verantwoordelijkheid ligt ook bij hen. Vergeet niet dat de voorzitter veel betekend heeft voor de club.'

Oud-speler en -trainer Jorge Valdano gaat nog verder. De Argentijn wijst Bale aan als hoofdschuldige voor de sportieve malaise. 'Als we naar Bale kijken, hebben we altijd zijn prijskaartje in gedachten. Dat wekt de illusie dat hij een wereldster is, maar de laatste vijf jaar heeft hij het bedrag dat Real Madrid voor hem betaalde (101 miljoen euro, red.) nooit waargemaakt', zei Valdano tegen Radio Marca over de Welshman, afgelopen seizoen nog beslissend in de CL-finale.

De meeste kritiek richt zich toch echt op Pérez. Marc Crosas, voormalig jeugdspeler van Barcelona en tegenwoordig analyticus voor de Mexicaanse tv, is op Twitter vernietigend over de Real-president. 'Heeft Florentino nog een schoon geweten? In vier maanden heeft hij het voor elkaar gekregen de Spaanse nationale ploeg en het beste Real Madrid van de laatste decennia te verwoesten. Als je ten onder gaat in Camp Nou, doe het dan met een optreden als in de tweede helft. Arme Lopetegui.'

De Catalaanse krant Sport doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat Pérez de controle kwijt is. Als vervanger van Lopetegui is immers de onervaren Santiago Solari aangesteld. Heeft Real binnen twee weken geen crack gevonden om de Argentijnse oud-speler af te lossen, dan moet Solari het seizoen afmaken. Spaanse media beseffen echter ook dat de succesvolle Zidane op vergelijkbare wijze aan het roer kwam na het ontslag van Rafael Benítez. Er is dus nog hoop voor De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.