Metamorfose Groningen kan Utrecht slechtste thuisreeks in jaren opleveren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. FC Utrecht en FC Groningen verzorgen vrijdagavond de aftrap van de 25ste speelronde.

Metamorfose Groningen kan Utrecht slechtste thuisreeks in jaren opleveren

FC Utrecht - FC Groningen

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Actueel

Zowel FC Utrecht als FC Groningen vierde afgelopen weekeinde een zege. De Domstedelingen haalden uit bij Heracles Almelo en de noorderlingen zetten VVV-Venlo opzij. Beide teams zijn in de race voor deelname aan de Europese play-offs.

• Sander van de Streek liet dit Eredivisie-seizoen vijf treffers tekenen. Opmerkelijk is dat hij met al zijn goals FC Utrecht aan de leiding bracht, zo ook vorige week tegen Heracles Almelo.

FC Groningen veroverde in de zeven duels na de winterstop liefst zestien punten. In de hele eerste seizoenshelft pakte de ploeg van Danny Buijs slechts vijftien punten.

FC Utrecht haalde vorige week uit op bezoek bij Heracles Almelo.

FC Utrecht bleef zonder zege in zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie. De laatste keer dat de Domstedelingen in eenzelfde seizoen vijf keer op rij verstoken bleven van een driepunter voor eigen publiek, was in 2007/08.

• Voor het eerst sinds 2010 triomfeerde FC Groningen in vijf van zijn eerste zeven Eredivisie-wedstrijden in een kalenderjaar. Alleen in 1991 zegevierden de noorderlingen in zes van de eerste acht duels van het nieuwe jaar.

• Mimoun Mahi is inmiddels direct betrokken geweest bij liefst 53 Eredivisie-goals van FC Groningen (37 treffers en zestien assists). Sinds de eeuwwisseling kreeg alleen Michael de Leeuw dat ook voor elkaar (46 doelpunten en zeven assists).

FC Groningen kreeg zondag in een spectaculair duel VVV-Venlo op de knieën.

Historie

• Voor de 41ste keer staan FC Utrecht en FC Groningen in Eredivisie-verband tegenover elkaar in De Galgenwaard. De thuisploeg trok in 24 edities aan het langste eind en ging slechts zeven keer onderuit.

• Als we duels in Groningen ook meerekenen, dan won FC Utrecht in het kader van de Eredivisie 32 keer van de Trots van het Noorden. De Domstedelingen rekenden alleen vaker af met Willem II, namelijk 35 keer.

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Utrecht - FC Groningen:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-0
2014/15 1-0
2015/16 2-0
2016/17 1-5
2017/18 1-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.