Metalist na een valse start eenvoudig langs Malmö FF

Groep G van de Europa League heeft een nieuwe koploper. Metalist Kharkiv nam de eerste plaats over van AZ door het uitduel met Malmö FF na een matig begin om te zetten in een 4-1 overwinning.

De Oekraïners, die de vorige speelronde in eigen huis niet verder kwamen dan een gelijkspel tegen AZ (1-1), werden in Zweden in eerste instantie nog op achterstand gezet. Mathias Ranégie werd onderuitgehaald en nam de vrije trap snel. Hij speelde Jiloan Hamad aan die Oleksandr Goryainov met een lob verschalkte.

In de 32ste minuut zette Cristaldo beide ploegen op gelijke hoogte na een rake kopbal uit een voorzet van José Ernesto Sosa. Vijf minuten na zijn treffer moest de Argentijnse aanvaller het veld verlaten na een opstootje, maar nog voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Fininho kon een voorzet van Cristian Villagra binnenwerken en zorgde zodoende voor de 1-2.

Na de hervatting kwam de ploeg van trainer Myron Markevich (foto) ondanks de rode kaart geen moment in de problemen en liep het zelfs verder uit. In de 58ste minuut scoorde Edmar met een kopbal uit een hoekschop van Cleiton Xavier en in de 73ste minuut zorgde Marko Devic voor een Oekraïens tintje aan de zege, door na een solo vanaf de middenlijn de eindstand te bepalen op 1-4.

Metalist heeft daardoor nu zeven punten uit drie wedstrijden, twee meer dan AZ. Austria Wien is met vier punten de nummer drie in Groep G, terwijl Malmö FF zonder punten laatste is. Foto: VI Images