Metalist Kharkiv verstevigt leiding in de groep van AZ

Metalist Kharkiv verstevigde de leiding in groep G van de Europa League. De Oekraïners klopten Malmö FF met 3-1 en blijven AZ vier punten voor in de stand.

De Oekraïners slaagden er voor rust niet in afstand te nemen van Malmö FF. De Braziliaan Taison nam Metalist in de tweede helft bij de hand. Eerst bekroonde hij een schitterende individuele actie met een subtiel tikje, tien minuten later verdween een vrije trap van Taison direct in het doel. Nadat Matias Ranegi (in het verleden ooit nog actief voor Go Ahead Eagles) tegen had gescoord, zorgde een andere Braziliaan voor het slotakkoord. Fininho maakte de 3-1 in de slotminuut op aangeven van uitblinker Taison.

Metalist Kharkiv is bij winst in de thuiswedstrijd tegen Austria Wien op 30 november zeker van een plek in de volgende ronde. In dat geval treft AZ (dat na winst bij Malmö FF ook al gekwalificeerd is) op de laatste speeldag een reeds geplaatste tegenstander. Foto: VI Images