Metalist Kharkiv helpt AZ met triomf op Austria Wien

Metalist Kharkiv is groepswinnaar geworden van Groep G door met 4-1 te winnen van Austria Wien. Het hielp met de winst AZ, dat zelf doelpuntloos gelijk speelde tegen Malmö FF en een punt uitliep op de Oostenrijkers.

De Oekraïners namen na een kwartier de leiding via Marko Devic. De gelijkmaker volgde al snel via Florian Mader voor Austria, waar Nacer Barazite negentig minuten meespeelde. Voor rust bracht Edmar Metalist weer op voorsprong.

Na de hervatting zorgden Papa Gueye en José Sosa ervoor dat de thuisploeg met 4-1 won en zich als groepswinnaar plaatst voor de knock-out fase van de Europa League. Austria Wien heeft twee punten minder dan AZ en legt het vooralsnog ook op doelsaldo (+3 tegen -3) af tegen de Alkmaarders. AZ ontvangt in het laatste duel Metalist. Austria krijgt Malmö FF op bezoek. Foto: VI Images