Met wodkaflesje bekogelde topschutter wil Leicester-sprookje evenaren

Reacties

Deniz Undav speelt vanaf komend seizoen in de Premier League, maar wil met Union Sint-Gillis eerst een Engels sprookje evenaren. De Duitse topscorer van België spiegelt zich met de verrassende koploper van de Pro League en Leicester City, dat in 2016 tegen alle verwachtingen in kampioen van Engeland werd.

Met wodkaflesje bekogelde topschutter wil Leicester-sprookje evenaren
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 2
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Zes jaar later begint zich in België een vergelijkbaar sprookje af te tekenen. Het vorig seizoen gepromoveerde Union Sint-Gillis staat al sinds de elfde speelronde onafgebroken bovenaan en blijft zijn wedstrijden maar winnen. Ook de recente reeks topduels met Club Brugge (0-0), Anderlecht (1-0 zege) en Antwerp FC (0-2 zege) bracht daar geen verandering in. En dus mogen ze in Brussel hardop dromen van de titel.

Undav had zaterdagavond met twee goals wederom een belangrijk aandeel in de overwinning op Antwerp en staat nu op twintig competitiegoals. Het leverde de 25-jarige aanvaller afgelopen maand al een transfer naar Brighton & Hove Albion op, maar hij maakt het seizoen af in België om het sprookje compleet te maken. Toen de prestatie van Leicester ter sprake kwam, begonnen zijn ogen te glinsteren. 'Zij zijn ons voorbeeld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn transfer naar Brighton was Undav op De Bosuil al niet meer bezig. En als dat wel zo was, haalden de fans van Antwerp hem wel van zijn roze wolk. Na zijn tweede goal van de avond werd de spits bekogeld toen hij aangever Dante Vanzeir wilde bedanken. 'Enkele supporters gooiden vanalles naar mijn hoofd. Een vol flesje wodka, een aansteker, een sigaret… Wat volgde van mijn kant was pure emotie', sprak hij na afloop bij Het Laatste Nieuws.

Undav doelde op zijn provocerende vingertje, waarmee hij de fans tot stilte maande. Het kwam hem op geel te staan, maar hij kan erom lachen. 'Ik hou ervan als fans zo doen. Als je naar Antwerp komt, weet je dat de supporters crazy zijn. Ik heb er eigenlijk geen probleem mee dat ze dingen gegooid hebben. Die kleine bult op mijn hoofd neem ik voor lief. Ik vind het zelfs een leuk gevoel als ze me uitjouwen. Weet je, ik lach altijd. Ik word nooit boos.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Union Sint-Gillis
Meer over Union Sint-Gillis
Meer D. Undav
Meer over D. Undav
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.