Met nieuw Hoffenheim-contract op zak gaat Hoogma Bundesliga-vlieguren maken

Reacties

Justin Hoogma is komend seizoen actief in de Bundesliga. Zijn club 1899 Hoffenheim heeft zijn contract verlengd en verhuurt de 23-jarige verdediger direct aan promovendus Greuther Fürth.

Met nieuw Hoffenheim-contract op zak gaat Hoogma Bundesliga-vlieguren maken
© Pro Shots

Hoogma (zoon van KNVB-directeur Nico-Jan) debuteerde in het seizoen 2015/16 op jonge leeftijd voor Heracles Almelo, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. In de zomer van 2017 verhuisde hij al naar Hoffenheim. Die club verhuurde hem in januari 2019 aan St. Pauli, in de Tweede Bundesliga. De afgelopen twee seizoenen speelde hij bij FC Utrecht, eveneens op huurbasis.

Nu wacht hem dus eenvolgende uitleenbeurt. Hoffenheim laat Hoogma vlieguren maken in de Bundesliga en stuurt hem voor een seizoen naar Greuther Fürth, de club die afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Tweede Bundesliga en zo promoveerde naar het hoogste niveau. 'We zijn ervan overtuigd dat dit nu het beste is voor Justin. Hij kan bij Greuther Fürth kostbare speeltijd krijgen', aldus sportief directeur Alexander Rosen.

Overigens heeft Hoogma eerst nog zijn contract bij Hoffenheim verlengd. Hij lag vast tot de zomer van 2022, daar is nu een jaartje bijgekomen. Tot nu speelde de Jong Oranje-international twee competitieduels op het hoogste niveau van Duitsland, daarnaast kwam hij namens Hoffenheim één keer in actie in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.