Met het scorend vermogen zit het wel goed bij WK-organisator Qatar

Reacties

Qatar heeft ook in zijn tweede wedstrijd op het Gold Cup-toernooi weten te vermaken. Na het doelpuntrijke gelijkspel tegen Panama (3-3) werd nu Grenada eenvoudig geklopt: 0-4.

Met het scorend vermogen zit het wel goed bij WK-organisator Qatar
© Pro Shots

Qatar organiseert in de winter van volgend jaar het WK en probeert in aanloop naar dit toernooi zoveel mogelijk serieuze wedstrijden te spelen, om zo goed mogelijk aan de aftrap van de eindronde te kunnen verschijnen. Om die reden doet het ook mee aan de Aziatische WK-kwalificatiereeks, ondanks het feit dat Qatar als organisator al zeker is van deelname.

Het Arabische Emiraat werd ook uitgenodigd voor het Gold Cup-toernooi, wat uiteraard mede te danken is aan een lucratieve sponsordeal met Qatar Airways, en opende met een 3-3 gelijkspel tegen Panama. In de tweede groepswedstrijd scoorde Qatar opnieuw gemakkelijk en nu slaagde de ploeg er bovendien in om het achterin dicht te houden.

Het hoogtepunt in de 0-4 zege op Grenada was de tweede goal van de wedstrijd, gemaakt door Akram Afif. Hij bracht de bal net buiten het strafschopgebied naar zijn rechterbeen en schoot met een heerlijke krul raak. Qatar staat nu tweede in Groep D en beëindigt de groepsfase met een treffen met Honduras, dat zijn eerste twee wedstrijden gewonnen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.