Met gevaar voor eigen leven: Luuk de Jong domineert het luchtruim tegen Getafe

Reacties

Luuk de Jong heeft lof geoogst voor de manier waarop hij zondag de strijd aanging met de verdediging van Getafe. De Nederlandse spits vocht liefst 21 kopduels uit en gaf bovendien de assist op de 0-2 van Fernando.

Met gevaar voor eigen leven: Luuk de Jong domineert het luchtruim tegen Getafe
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 3
Sevilla
Sevilla

De Jong begon zondag voor het eerst sinds 2 februari weer in de basis in La Liga, nadat hij afgelopen donderdag in het Europa League-duel met CFR Cluj ook al de voorkeur had gekregen boven zijn nieuwe concurrent Youssef En-Nesyri. En net als in Roemenië was de Oranje-international belalngrijk door een treffer van een ploeggenoot voor te bereiden.

Waar het donderdag nog de ingevallen En-Nesyri was die de gelijkmaker kon binnentikken na goed breedleggen van De Jong, was het zondag de Braziliaanse middenvelder Fernando die profiteerde van het werk van zijn Nederlandse ploeggenoot. Na een vrije trap kreeg De Jong de bal met een sliding nog voor het doel en Fernando gaf het laatste zetje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sportkrant AS schrijft in het artikel waarin het de spelers van Sevilla beoordeelt dat De Jong zich uitstekend staande hield tegen de doorgaans bikkelharde verdedigers van Getafe. 'Nog een voorbeeld van hoe je in je eentje het hoofd moet bieden tegen een gewapende defensie. Hij schonk Fernando de goal en vocht tegen wat niet in de regels staat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat De Jong het fysiek te verduren had, bleek toen verdediger Chema in de slotfase zijn elleboog tegen zijn hoofd plantte. Het was een van de 21 keer dat de voormalig PSV'er, op het Twitter-account van Sevilla al De Vliegende Hollander genoemd na zijn prachtige kopbal Granada, een luchtduel aanging met de Getafe-verdedigers. Een La Liga-record voor een speler van Sevilla.

Van die 21 luchtduels won De Jong er twaalf (zo'n 57 procent), zeven meer dan elke andere speler op het veld. Het bevestigt zijn status als een van de beste koppers van La Liga. Zo zijn er met Joselu (Alavés; 8,5), Rául García (Athletic Bilbao; 6,1) en Jonathan Calleri (Espanyol; 5,6) maar drie spelers die per duel meer kopduels winnen dan De Jong (4,9).

Winnen of sterven
De Jong zelf reageerde na afloop niet op de zege, maar doelpuntenmaker Lucas Ocampos wel. 'We hebben vandaag bijna de perfecte wedstrijd gespeeld. Het was vandaag winnen of sterven, en we wonnen. Het is altijd moeilijk om hier te spelen, alleen Real Madrid en Barcelona hebben hier gewonnen. We hebben vandaag een grote stap voorwaarts gezet.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.