Messi toont opnieuw zijn klasse op hete bekeravond met Inter Miami

Inter Miami heeft met de hakken over de sloot de kwartfinale van de Leagues Cup bereikt. In de nacht van zondag op maandag versloeg de ploeg van sterspeler Lionel Messi na strafschoppen FC Dallas, waar Maarten Paes onder de lat stond.

Tegen Dallas maakte Jordi Alba zijn debuut in de basis bij Miami. De linksback viel eerder al in tegen Orlando City en liet in het bekerduel zien dat zijn connectie met Messi er nog altijd is. Al in de zesde minuut bediende de Spanjaard Messi, die vanaf de rand van het strafschopgebied Paes verschalkte. Dallas liet het er daarna echter niet bij zitten. Door goals van Facundo Quignon en Bernard Kamungo stond het bij rust 2-1 voor de thuisploeg.

Toen Alan Velasco er na rust uit een vrije trap ook nog 3-1 van maakte voor Dallas, was de kwartfinale voor Messi en co ver uit zicht. Benjamin Cremaschi bracht de spanning even terug door de 3-2 te maken, maar een eigen doelpunt van Robert Taylor betekende even later dat de marge van twee weer terug was.

Uiteindelijk ontsnapte Miami in de slotfase. Marco Farfan kopte de bal in eigen doel en zorgde zo voor 4-3. Niemand minder dan Messi zelf dwong vervolgens een strafschoppenserie af. De Argentijn liet Paes kansloos achter met een prachtige vrije trap in de kruising. Messi opende vervolgens de score in de penaltyreeks, waar Paxton Pomykal de tweede penalty van Dallas miste. Daardoor bereikte Miami de kwartfinale.