Messi leeft zich uit in Verenigde Staten met nieuwe dubbelslag

Zijn Amerikaanse avontuur lijkt Lionel Messi tot nu toe uitstekend te bevallen. Woensdagnacht was de Argentijn weer twee keer trefzeker.

Daarmee heeft Messi nu vijf doelpunten in drie wedstrijden achter zijn naam staan. Dankzij de treffers van Messi en collega-aanvaller Josef Martínez won Inter Miami met 3-1 van Orlando City in de Leagues Cup.

Messi opende het bal al binnen zeven minuten. Na een heel fijn passje van Robert Taylor en een voortreffelijke borstaanname rondde de oud Paris Saint-Germain- en Barcelona-aanvaller vakkundig af.

Daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor tijd stelde Martinez, die opvallend genoeg de penalty van Inter Miami daarvoor voor zijn rekening nam, Messi met een bekeken passje in staat zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken.

Na de zege op Orlando City maakt Inter Miami zich op voor de achtste finale in de Amerikaanse beker. Daarin treft het komende zondag FC Dallas. Bij die club staat oud-FC Utrecht-doelman Maarten Paes onder de lat.