'Messi strijkt megasalaris op, ticketprijzen rijzen de pan uit'

Reacties

Lionel Messi tekent bij Inter Miami een contract voor tweeënhalf jaar, met een optie voor nog een jaar, meldt Miami Herald. In die periode gaat hij tussen de 125 en 150 miljoen dollar verdienen. Omgerekend is dat tussen de 115 en 140 miljoen euro.

'Messi strijkt megasalaris op, ticketprijzen rijzen de pan uit'
© Pro Shots

Op de achtergrond werken Adidas en Apple, sponsoren van de Major League Soccer, aan extra deals, gebaseerd op de inkomsten die Messi helpt genereren. De Argentijn zou daar een percentage van krijgen. Duidelijk is dat Inter Miami met het binnenhalen van Messi een gouden slag geslagen heeft, want ook buiten het veld zullen de inkomsten hard stijgen. De club is van plan om de capaciteit van het stadion uit te breiden en de ticketprijzen rijzen de pan uit. Ook commercieel zet Inter Miami reuzenstappen.

Volgens CNN zijn sommige tickets na de komst van Messi maar liefst duizend procent duurder geworden. Een kaartje dat maandag nog voor 120 dollar over de toonbank ging, kostte na de komst van Messi gemiddeld 1248 dollar. Het goedkoopste kaartje van 29 dollar werd doorverkocht voor 660 dollar. En dan is het nog altijd maar de vraag of Messi daadwerkelijk mee doet. Supporters die puur en alleen voor de Argentijn komen, moeten hopen dat hij fit is.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Inter Miami voor het eerst over Messi kan beschikken, maar de club hoopt hem erbij te hebben op 21 juli, wanneer er een wedstrijd in de Leagues Cup tegen Cruz Azul op het programma staat, die overigens binnen enkele minuten uitverkocht was. Het is nog maar de vraag of die wedstrijd gespeeld wordt in het stadion van Inter Miami, dat nog 'maar' 18.000 fans binnen kan laten. Volgens Amerikaanse media wordt de wedstrijd mogelijk verplaatst naar het Hard Rock Stadium, de thuishaven van NFL-club Miami Dolphins, waar 65.000 mensen in kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.