Messi ook in uitduel met Málaga goud waard voor Barça

Barcelona heeft zijn voorsprong op Real Madrid uitgebreid naar achttien punten door op bezoek bij Málaga met 3-1 te winnen. Lionel Messi vertolkte ook in Andalusië een hoofdrol.

Nadat Málaga zijn laatste competitiewedstrijd van 2012 in eigen huis wist te winnen van Real, hoopte de ploeg van trainer Manuel Pellegrini ook Barça te verslaan in Estadio La Rosaleda. Een dergelijke stunt zat er niet in, hoewel het dit seizoen uitstekend presterende Málaga aardig tegenstand bood.

In de zestiende minuut kreeg Messi de eerste kans van de wedstrijd, maar de Argentijn stuitte op Willy Caballero. Kort daarna kwam de Málaga-doelman goed weg, toen hij net buiten het strafschopgebied hands maakte. Scheidsrechter Carlos Delgado Ferreiro zag het niet, waardoor de goalie ontsnapte aan een rode kaart.

In de 27ste minuut kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong, dankzij een blunder van Ignacio Camacho. De middenvelder speelde te kort terug op Willy, waardoor Messi kon onderscheppen en 0-1 maakte. Kort na rust stond de aanvaller ook aan de basis van de beslissing.

Messi bediende Cesc Fabregas met een geweldige pass en na een goede aanname prikte de middenvelder de tweede Barcelona-treffer binnen. De Catalanen voetbalden de wedstrijd eenvoudig uit. In de 82ste minuut maakte invaller Thiago Alcántara, opnieuw op aangeven van Messi, er nog 0-3 van. Maar het slotakkoord was voor Diego Buonanotte, die met een vrije trap de eer redde namens Málaga.

Barcelona komt door zijn achttiende competitiezege op 55 punten uit negentien duels, elf meer dan nummer twee Atlético Madrid. Málaga bezet ondanks de nederlaag een nette vierde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.