Messi moet ook oefenduel met Spanje laten schieten

Reacties

Na het oefenduel van afgelopen vrijdag met Italië (2-0) mist Lionel Messi ook de vriendschappelijke confrontatie die Argentinië dinsdagavond tegen Spanje speelt. De dertigjarige aanvaller van Barcelona ondervindt te veel hinder van de hamstringblessure die hem vorige week al parten speelde.

Messi moet ook oefenduel met Spanje laten schieten

Bondscoach Jorge Sampaoli sprak maandag nog de verwachting uit dat Messi tegen Spanje wel in actie zou kunnen komen in het Wanda Metropolitano, het nieuwe stadion van Atlético Madrid. Zijn sterspeler en aanvoerder bleef echter last houden tijdens de training van maandag. Om geen enkel risico te nemen, blijft Messi daarom ook tegen Spanje aan de kant.

En dus zit een vriendschappelijk weerzien met enkele Spaanse clubgenoten er niet in. Bij Barcelona bleven Messi dit seizoen serieuze blessures vooralsnog bespaard. Met 35 goals in 43 officiële duels heeft de Argentijnse linkspoot een groot aandeel in de koppositie in de Primera División, het bereiken van de Spaanse bekerfinale en de kwartfinale van de Champions League.

Met de prestaties in clubverband in gedachten, wordt de druk in eigen land flink opgevoerd nu het WK voor de deur staat. Na de verloren WK-finale van 2014 die om de Copa América in 2015 en 2016 verwacht heel Argentinië dat Messi zijn land tijdens zijn laatste WK naar de wereldtitel leidt. Sampaoli sprak daarover zijn onvrede uit. 'Messi heeft een revolver tegen zijn hoofd, die revolver heet het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.