Messi kan plekje stijgen op Europese topscorerslijst

Reacties

Barcelona-aanvaller Lionel Messi kan woensdagavond in de competitiekraker tegen Atlético Madrid (aftrap 22.00 uur) progressie maken op een bijzondere topscorerslijst.

Messi kan plekje stijgen op Europese topscorerslijst

Messi voerde zijn aantal competitiegoals bij Barcelona afgelopen zaterdag tegen Leganés (1-5 zege) met twee treffers op naar 316 in 352 wedstrijden. Met dat aantal is de Argentijnse aanvaller nog maar één goal verwijderd van de competitietotalen van de Engelse voetballegende Steve Bloomer, die in de periode 1892-1914 voor achtereenvolgens Derby County en Middlesbrough 317 doelpunten liet aantekenen.

Als Messi erin slaagt Bloomer te passeren, heeft hij de vierde plaats in handen op de eeuwige topscorerslijst van de grootste vijf competities van Europa (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk). In dat klassement moet de Argentijn dan alleen nog Cristiano Ronaldo, Gerd Müller en Jimmy Greaves nog voor zich dulden.

De Engelse goalgetter Greaves is al jaren de nummer één van het topschuttersklassement. Die maakte voor Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham United 357 goals op het hoogste niveau in Engeland en voegde daar tussendoor nog negen goals als speler van AC Milan aan toe. Bomber Müller volgt op plek twee met slechts één treffer minder.

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo heeft nóg mooiere vooruitzichten dan Messi. De Portugese sterspeler staat op 345 competitiedoelpunten in zijn loopbaan (namens Manchester United en Real Madrid) en is respectievelijk maar 20 en 21 treffers verwijderd van de imposante productie van Müller en Greaves. Cristiano neemt het woensdagavond met Real thuis op tegen Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.