Messi is terug: medische staf Barça geeft groen licht

Reacties

Lionel Messi is klaar om zijn rentree te maken. De Argentijn is door Barcelona-trainer Ernesto Valverde opgenomen in de wedstrijdselectie, de Catalanen nemen het zondagmiddag om 16.15 uur thuis op tegen Real Betis.

Messi is terug: medische staf Barça geeft groen licht

De Argentijn raakte drie weken geleden in het thuisduel met Sevilla geblesseerd, bij een ongelukkige val liep hij een breuk in zijn rechterarm op. Die kwetsuur hield hem vijf duels aan de kant. Messi ontbrak in de wedstrijden tegen Internazionale (voor de Champions League, zowel uit als thuis), Real Madrid, Cultural Leonesa (in het toernooi om de Copa del Rey) en Rayo Vallecano.

Via de officiële kanalen heeft Barcelona nu echter bekendgemaakt dat Messi bij de selectie zit voor het duel met Betis. De vedette reisde midweeks ook al mee naar Milaan, maar nam toen uiteindelijk plaats op de tribune omdat de medische staf het nog te vroeg vond voor wedstrijdminuten. Messi trainde al wel mee, maar het spelen van wedstrijden was nog te gevaarlijk, aangezien hij bij wéér een ongelukkige val een terugslag zou kunnen krijgen.

Diezelfde medische staf heeft nu groen licht gegeven, en dus zit Messi weer bij de groep. Overigens bestaat die groep uit negentien spelers, terwijl er naast de elf basisspelers maar zeven spelers op de bank mogen zitten. Er moet er dus nog eentje afvallen, maar de kans lijkt nihil dat dat Messi zal worden. 'Iedereen die op deze lijst staat, is fit genoeg om te starten', liet Valverde zaterdagmiddag weten.

Dat laatste geldt dus ook voor Samuel Umiti. De centrumverdediger ontbrak al geruime tijd, zijn laatste wedstrijdminuten dateren van 26 september. De Fransman kampte met een fikse knieblessure, de verwachtingen waren dat hij pas in 2019 weer zou kunnen terugkeren, maar ook hij is er zondag mogelijk alweer bij.

In de wedstrijdselectie is tot slot geen plek voor Ousmane Dembélé. Het Franse talent kwam afgelopen week voor de zoveelste keer in opspraak, dit keer omdat hij zonder afmelding de training van vrijdag zou hebben overgeslagen. Barça probeerde hem vervolgens te bereiken, maar hij nam anderhalf uur lang zijn telefoon niet op. Uiteindelijk zou een buikgriep - die hij donderdag al had opgelopen - de oorzaak van zijn afwezigheid.

Valverde wilde zaterdag niet zeggen of het ontbreken van Dembélé een disciplinaire reden heeft. Barcelona zelf noemt de absentie van de aanvaller 'een beslissing van de trainer', terwijl bij spelers als Thomas Vermaelen, Philippe Coutinho en Sergi Samper expliciet wordt vermeld dat zij niet inzetbaar zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.