Messi in Granada op jacht naar zijn 300ste Barça-treffer

Lionel Messi staat voor een nieuw markant moment in zijn loopbaan bij Barcelona. De Argentijn kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Granada (aftrap 20.00 uur) het driehonderdste doelpunt in zijn carrière als speler van de Catalaanse club maken.

Messi in Granada op jacht naar zijn 300ste Barça-treffer

Voor Messi staat de teller na 364 officiële wedstrijden voor Barcelona op 299 treffers. Hij maakte er 204 in de Primera División, 24 in het bekertoernooi, 56 in de Champions League, tien in de strijd om de Spaanse Super Cup, één om de Europese Super Cup en vier op het WK voor clubteams.

De kans is levensgroot dat Messi de mijlpaal tegen Granada bereikt. De aanvaller maakte in zijn laatste dertien competitieduels voor Barcelona telkens minimaal één doelpunt (22 in totaal), een ongeëvenaarde reeks in de historie van het Spaanse competitievoetbal.

Mede dankzij die productieve reeks is Messi dit seizoen opnieuw de meest scorende speler op de Europese velden, gerekend over alle officiële wedstrijden. De teller staat voor de Argentijn in deze jaargang op 46 doelpunten in 35 duels. Real Madrid-rivaal Cristiano Ronaldo is de enige die Messi enigszins kan bijbenen (37 doelpunten in 36 officiële optredens). Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen