Messi heeft zin in het WK: 'Het wordt mijn laatste'

Reacties

Voor velen is Lionel Messi de beste speler van zijn generatie, zo niet aller tijden. Met Barcelona domineerde de Argentijn jarenlang het wereldvoetbal. Een WK-titel met zijn land Argentinië zat er tot dusver niet in. Over enkele weken begint voor hem het toernooi van de laatste kans, en hij heeft er zin in.

Messi heeft zin in het WK: 'Het wordt mijn laatste'
© Pro Shots

'Ik tel de dagen tot het wereldkampioenschap. Ik heb angst en zenuwen tegelijkertijd, voor mij mag het morgen beginnen. Wat gaat er gebeuren? Aan de ene kant kan ik niet wachten tot het begint, aan de andere kant is er die angst omdat ik zo graag wil dat we het goed gaan doen. Het wordt mijn laatste', aldus Messi in gesprek met het Latijns-Amerikaanse medium Star+. Dat lag voor de hand, want Messi is inmiddels 35 jaar.

De eindronde in Qatar wordt de vijfde poging voor La Pulga, die bij Paris Saint-Germain steeds meer in vorm begint te raken. In 2006 was hij er voor het eerst bij en sneuvelde Argentinië in de kwartfinale tegen Duitsland, en dat land zou hem nog twee keer dwarszitten. In 2010 opnieuw in de kwartfinale, vier jaar later schopten de Argentijnen het tot de finale waarin Mario Götze de deur naar goud dichtsmeet. Vier jaar geleden was Frankrijk de kwelgeest, in de achtste finales.

Messi gaf recent ook een hint over zijn plannen na zijn spelerscarrière: hij ziet zichzelf niet langs de lijn staan. 'Ik word geen trainer', belooft de Argentijn. 'Maar ja, dat zei Zinédine Zidane ook', hield hij nog een kleine slag om de arm.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.