Messi bood zich tijdens Barcelona-impasse aan bij Guardiola en City

Reacties

Lionel Messi raakte in 2020 met Barcelona in een crisis over zijn aanblijven bij zijn grote liefde. De inmiddels 36-jarige Argentijn legde in die tijd een lijntje uit naar zijn oude trainer Pep Guardiola waarin hij zijn diensten aanbood bij Manchester City.

Messi bood zich tijdens Barcelona-impasse aan bij Guardiola en City
© Pro Shots

Het contact tussen de wereldkampioen en de Spaanse oefenmeester is geopenbaard door journalist Marti Perarnau in zijn boek God save Pep. Daarin beschrijft de journalist de zeven jaar die Guardiola aan het roer staat bij The Citizens. Dat deed hij eerder ook over de tijd van de Spanjaard bij Bayern München (Herr Pep) en Barcelona (Pep Guardiola. Metamorfose).

Na de memorabele vernedering door Bayern München in de Champions League (2-8) was Messi overtuigd van zijn vertrek bij Barcelona. Een dag later vond er een ontmoeting plaats tussen de oefenmeester en de achtvoudig Gouden Bal-winnaar in Spanje. Messi had het in het gesprek over de meningsverschillen die hij had met president Josep Bartomeu. 'Het regent veel in Manchester', antwoordde Guardiola. Na een urenlang gesprek werd besloten de samenwerking niet aan te gaan in Engeland.

Messi vertrok uiteindelijk een jaar later alsnog bij Barcelona om aan de slag te gaan bij Paris Saint-Germain. Na twee seizoenen vertrok hij uit Parijs en leek een terugkeer bij de Catalanen ook een optie. Uiteindelijk kwam de hereniging er niet van en trok de Argentijn naar de Verenigde Staten, waar hij onder contract staat bij Inter Miami.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.