'MLS zet deur voor hereniging Messi en Suárez wagenwijd open'

Reacties

Inter Miami wordt mogelijk geholpen in zijn poging om Lionel Messi en Luis Suárez te herenigen in de Major League Soccer. De competitieorganisatie is volgens bronnen van plan om de reglementen aan te passen in het voordeel van de club van David Beckham.

'MLS zet deur voor hereniging Messi en Suárez wagenwijd open'
© Pro Shots

Clubs in de MLS moeten werken met een salarisbudget, maar mogen drie zogenoemde Designated Players toevoegen aan de selectie. Die spelers vallen buiten het salarisbudget. Deze regeling is rond de komst van David Beckham naar de Verenigde Staten ingesteld. Messi is dit seizoen een Designated Player, net als bijvoorbeeld Riqui Puig (LA Galaxy), Teemu Pukki (Minnesota United) en Georgios Giakoumakis (Atlanta United).

In de Verenigde Staten wordt momenteel gesproken om vanaf volgend jaar de limiet van drie Designated Players te verhogen naar vier. Voor Inter Miami zou dit ideaal zijn. De club wil Suárez graag toevoegen aan de selectie, maar heeft met Messi, Sergio Busquets en Leonardo Campana al drie Designated Players in de selectie.

Suárez staat momenteel in Brazilië onder contract bij Grêmio, zijn contract loopt over iets meer dan een maand af. Daarna zou Inter Miami dus toe kunnen slaan bij de Uruguayaan, die bij Barcelona zeer succesvol samenwerkte met Messi. De ontknoping van de MLS is momenteel nog bezig, Inter Miami wist zich niet te plaatsen voor de play-offs om de titel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.