Messcherpe Ronaldo dient Kroos van repliek

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messcherpe Ronaldo dient Kroos van repliek

Toni Kroos wenst iedereen een gelukkig 2017. Het schimpscheutje van de Duitse Real-middenvelder zal evenwel in Brazilië iets minder zijn ontvangen. De Duitser maakt nog even een vileine toespeling op de halve finale van het WK van 2014. Het werd in Brazilië immers 1-7 voor Duitsland.

Kroos' ploeggenoot Marcelo van Real Madrid leek te reageren op de plaagstoot van de Duitser met een tweet waarin hij iedereen oproept respect voor elkaar te hebben in 2017. Marcelo stond op het veld tijdens de bewuste 1-7.

Ronaldo kwam echter met het beste antwoord. De voormalig PSV'er plaatste een bericht op Facebook waarin hij op 'Kroosiaanse' wijze verwijst naar de uitslag van de WK-finale van 2002 tussen Brazilië en Duitsland.

• Of Chelsea-verdediger David Luiz hier naar het grapje van Kroos, de stand, of het programma in de Premier League kijkt, is niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, de Braziliaan wenst iedereen een gelukkig 2017.

2 0 1 7

Een foto die is geplaatst door David Luiz (@davidluiz_4) op

• Darlington-manager Martin Gray moest de competitiewedstrijd tegen Halifax op nieuwjaarsdag laten schieten. De coach stapte uitgerekend zondag in het huwelijksbootje. Brian Atkinson fungeerde als getuige, waardoor veldtrainer Sean Gregan en scout Harry Dunn de honneurs moesten waarnemen bij het duel in de National League North. 'Ik had het twee jaar geleden al gepland, toen we nog in een heel andere divisie speelden', aldus Gray, die nog probeerde het duel te verzetten. 'Maar Halifax weigerde. En de bruiloft afblazen was geen optie meer, zo kort van tevoren.'

• De Messi's brengen een nieuwjaarsgroet uit het zwembad. De meervoudig Gouden Bal-winnaar viert in juni zijn dertigste verjaardag.

Terminando el año en la pile . feliz 2017 para todos !!!!

Een foto die is geplaatst door Leo Messi (@leomessi) op

• Leiders, daar gaat bondscoach Gareth Southgate van Engeland naar op zoek in 2017, zo zegt hij in een nieuwjaarsinterview met de BBC. De afgelopen jaren rustte volgens de keuzeheer te veel druk op de schouders van Wayne Rooney. 'Die verantwoordelijkheid moet worden gedeeld. Toen ik deelnam aan het EK 1996 hadden we zeven spelers die bij hun club aanvoerder waren. Sterke karakters, die hebben we nodig.'

• In Engeland zijn liefhebbers bang voor een saaie titelrace nu Chelsea een flinke buffer heeft en bovendien al sinds oktober louter zeges boekt. Glenn Hoddle, voormalig speler en trainer van de Londenaren, denkt daar in gesprek met The Daily Star genuanceerder over. 'De voorsprong van Chelsea kan snel verdwijnen, want deze maand wachten zware wedstrijden. Bovendien wordt de competitie waarschijnlijk in de toppers beslist, zodat puntenverlies daarin heel duur kan zijn. Natuurlijk: als Chelsea die ook nog wint, is het snel over. Ik zie dat echter niet gebeuren.'

José Mourinho vindt het belachelijk dat de Ivoriaanse bond wil dat Eric Bailly zich maandag al meldt voor het trainingskamp richting de strijd om de Afrika Cup. 'We hadden het verzoek ingediend of hij een dag later aan kon sluiten. Dan hadden wij hem nog kunnen laten meedoen tegen West Ham United', verhaalt de Manchester United-manager tegen de BBC. 'Helaas weigerden ze. Ik weet nu zeker dat Ivoorkust dat toernooi wint, want ze denken alles te kunnen controleren.'

• Als ballenjongen hoort een goede voorbereiding er zeker bij! En dan weet je dus wat je moet doen als Tim Cahill op bezoek komt. Hij viert zijn goals immers altijd met een bokspartijtje met de cornervlag. Maar dat ging deze keer niet door.

'Ik zal hem geen druk opleggen, maar natuurlijk hoop ik dat mijn zoon net als zijn vader profvoetballer zal worden.'
• Was getekend, niemand minder dan Cristiano Ronaldo.  En als de Portugees van Real Madrid wat wil, is de kans groot dat het ook gebeurt. Zoonlief kan dus zijn borst natmaken… (ON E TV)

Vincent Kompany nam zaterdag plaats in het uitvak. De Belgische verdediger van Manchester City bracht geen geluk. Zijn club ging onderuit bij Liverpool (1-0). Maar gelukkig hebben we de selfies nog…

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.