Mertens terug in zijn Leuven: 'Ik had het stadion in mijn eentje kunnen vullen'

Reacties

België neemt het zondag in de Nations League op tegen Engeland, en doet dat in Leuven. Het zal een bijzonder moment zijn voor Dries Mertens, kind van die stad. Toch kampt hij met dubbele gevoelens.

Mertens terug in zijn Leuven: 'Ik had het stadion in mijn eentje kunnen vullen'
© Pro Shots
België
België
2 - 0
Engeland
Engeland

Mertens liet de oefeninterland tegen Zwitserland midweeks nog schieten, maar is inmiddels aangesloten bij De Rode Duivels, voor de Nations League-duels met Engeland en Denemarken. Die beide wedstrijden worden gespeeld in het stadion van OH Leuven, waar ook de 2-1 winst op de Zwitsers plaatsvond. De reden daarvoor is opmerkelijk. Normaal speelt België in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel, maar daar is momenteel een avondklok ingesteld: n 22.00 uur mag daar niemand meer op straat zijn.

En dus wijkt de nationale ploeg uit naar het King Power @ Den Dreef-stadion in Leuven. En dat is voor Mertens zéér bijzonder. Hij komt uit de stad en begon met voetballen bij Stade Leuven, een van de voorlopers van het huidige OH Leuven, voordat hij via Anderlecht, AA Gent, Eendracht Aalst, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV bij Napoli terechtkwam.

En dus worden de aankomende twee interlands voor Mertens een soort homecoming. Hij baalt dan ook stevig van het feit dat er geen fans aanwezig kunnen zijn, aangezien veel van zijn vrienden en familie nog altijd in of rondom Leuven wonen. 'Ik had in mijn eentje het hele stadion kunnen vullen', zo sprak hij op een vooruitblikkende persconferentie over de stad van zijn roots.

Ondanks het ontbreken van fans, zal het voor Mertens als een warm bad voelen. 'Ik heb net een huis gekocht op nog geen 500 meter van het stadion. Leuven blijft mijn stad, ik heb tot mijn elfde bij Stade Leuven gespeeld, dus het is leuk om in Leuven te kunnen spelen. Heel veel vrienden en familie vonden het jammer dat ze niet konden komen. Ik zit nu al acht jaar in Napels. Mensen komen daar wel soms op bezoek, maar dat is toch anders.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.