Mertens houdt Galatasaray met fraaie goal op koers voor eerste prijs in vier jaar

Reacties

Galatasaray heeft zich dinsdagavond bij de laatste acht van de Turkse beker geschaard. Op bezoek bij Alanyaspor won de topclub uit Istanbul met 1-2. Een van de doelpuntenmakers was voormalig PSV'er Dries Mertens, en het was nog een mooie treffer ook.

Mertens houdt Galatasaray met fraaie goal op koers voor eerste prijs in vier jaar
© Pro Shots
Alanyaspor
Alanyaspor
1 - 2
Galatasaray
Galatasaray

Victor Nelsson had Cimbom al op voorsprong geholpen toen de inmiddels 35-jarige Mertens liet zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is aan de Bosporus. Hij krulde de bal vanaf ruim twintig meter heerlijk in de hoek. De thuisploeg, waar Leroy Fer nog inviel, kwam in de slotfase nog terug tot 1-2. Verder kwam Alanyaspor niet meer, waardoor het doelpunt van de Belg uiteindelijk van doorslaggevende waarde bleek.

Zo heeft Galatasaray, waar met Fredrik Midtsjø en Milot Rashica nog twee voormalig Eredivisie-spelers rondlopen, nog altijd een extra ijzer in het vuur in dit seizoen waarin de prijzendroogte ten einde moet komen. In 2019 won Gala de dubbel, sindsdien niets meer. Naast een plek in de kwartfinale van de beker, heeft de ploeg ook de koppositie in de Süper Lig.

Na de historische vernedering van vorig seizoen – nooit in de imposante clubgeschiedenis eindigde Galatasaray op welk niveau ook zo laag als de dertiende plaats waarop in mei 2022 werd gefinisht – is er ook geen Europees voetbal dat voor afleiding kan zorgen in de komende maanden. Concurrenten Fenerbahçe, Trabzonspor, Istanbul Basaksehir en Sivasspor moeten nog wél aan de slag over de grens.

Bekijk hier Mertens' fraaie doelpunt

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.