Mendes hoopt op drie keer scheepsrecht bij RB Salzburg

David Mendes Da Silva is bezig aan zijn laatste seizoen bij Red Bull Salzburg. De dertigjarige middenvelder speelde door een curieuze blessure – eind augustus brak hij tijdens een competitieduel zowel zijn neus als een teen – pas zes competitieduels.

Mendes hoopt op drie keer scheepsrecht bij RB Salzburg

Sinds zijn rentree bij de Oostenrijkse titel- en bekerhouder eind oktober moet Mendes Da Silva het doen met incidentele invalbeurten. 'Het besluit om te vertrekken had ik vorige zomer al genomen', vertelt de voormalig speler van Sparta, NAC en AZ. De straks transfervrije Mendes Da Silva zag zowel in januari als augustus van dit jaar een overgang naar respectievelijk Engeland en België geblokkeerd.

'Na drie jaar Red Bull Salzburg ga ik het liefst een nieuw buitenlands avontuur aan', gaat Da Silva verder. 'Ik reken erop dit seizoen bij de club af te maken. Na twee tegengehouden transfers verwacht ik niet dat Red Bull Salzburg druk gaat uitoefenen op een vertrek in de winterstop (een laatste mogelijkheid voor de club om nog geld aan hem te verdienen, red.). Ik wil het liefst van de zomer met een schone lei elders beginnen.' (Vincent Okker) Lees meer over David Mendes Da Silva in Voetbal International nr. 50, die vanaf woensdag 12 december in de winkel ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's