Memphis: 'Stonden al met beide benen op de grond, hoor'

Reacties

Memphis Depay baalt van de manier waarop het Nederlands elftal voor de dag is gekomen tegen Italië (0-1). Volgens de aanvalsleider ontbrak het in balbezit ook aan energie bij de Oranje-internationals.

Memphis: 'Stonden al met beide benen op de grond, hoor'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Italië
Italië

Memphis concludeerde voor de camera van de NOS dat de ploeg van interim-manager Dwight Lodeweges zeker voor rust achter de feiten aan had gelopen. 'Het had er mee te maken dat we weinig de bal hadden. De afstanden waren heel groot. Als we dan de bal hadden, dan hadden we weinig energie om dingen te doen. Niemand werd echt vrijgespeeld', aldus de Oranje-international.

De frustratie liep hoog op in de tweede helft. Memphis uitte zijn frustratie ook tegenover scheidsrechter Felix Brych, die de aanvaller na enkele waarschuwingen geel gaf. De spits is zo geschorst voor de volgende Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Memphis merkte binnen de lijnen dat de nederlaag pijn deed: 'Wij zijn winnaars en het is gewoon enorm zonde van zo'n avond. Het was een moeilijke wedstrijd. We stonden sowieso al met beide benen op de grond, hoor.'

Interesse Barcelona
Memphis keert dinsdag terug naar Olympique Lyon en gaat een spannende periode tegemoet. Volgens Spaanse media staat hij bovenaan het verlanglijstje van Barcelona, waar Ronald Koeman een nieuwe spits zoekt. De voormalig bondscoach zou zijn pijlen gericht hebben op Memphis. Voor de 26-jarige aanvaller zou een transfer naar Barcelona na zijn mislukte avontuur bij Manchester United een herkansing bij een absolute topclub betekenen. Volgens Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas is er bovendien belangstelling van AS Roma.

Memphis bekijkt de zaken rustig: 'We moeten gewoon zien wat er gaat gebeuren. Ik ga me morgen melden bij de club, dan zien we het wel verder. Ik heb verder niet veel vernomen van mijn zaakwaarnemer. Ik weet dat er interesse is, maar heb er verder niet veel over te zeggen, want ik weet er niet veel van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.