Memphis slaat toe na VAR-rood Fàbregas en viert feest met Lyon

Reacties

Olympique Lyon is met een simpele overwinning bij AS Monaco goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1. Memphis Depay was kort na een rode kaart voor Cesc Fàbregas trefzeker.

Memphis slaat toe na VAR-rood Fàbregas en viert feest met Lyon
Monaco
Monaco
0 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis liet in het afgelopen seizoen een aantal keer weten dat hij graag terug wil keren in de Europese top en hoopte in de zomer een mooie transfer te kunnen maken. De gewenste topclub kwam echter (nog) niet langs voor de aanvaller, die zo bij Lyon aan het nieuwe seizoen is begonnen. Tegen Monaco vormde hij een voorhoede met Bertrand Traoré en Moussa Dembélé.

Laatstgenoemde bezorgde Lyon een droomstart. Dembélé kopte al in de vijfde minuut de 0-1 binnen, uit een hoekschop van Traoré. Monaco moest in de achtervolging en kwam na een halfuur met een man minder te staan, toen Fàbregas op de enkel van Léo Dubois ging staan. De middenvelder kreeg daar geel voor, maar na het bekijken van de VAR-beelden werd deze prent omgezet in een rode kaart. Een harde straf, want er leek geen opzet in het spel bij Fàbregas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Léo Dubois had veel last van zijn enkel en daardoor begon Kenny Tete aan de warming-up. Hij zag echter dat zijn concurrent toch verder kon spelen en kwam pas vijf minuten voor tijd als invaller in het veld. Vlak na de uitsluiting van Fàbregas maakte Memphis op fraaie wijze de 0-2. De aanvaller schoot van ruim twintig meter kiezelhard op doel en Monaco-doelman Benjamin Lecomte verkeek zich op de poeier. De bal ging door zijn benen het doel in.

In de tweede helft slaagde Monaco er met een man minder niet in om de wedstrijd nog spannend te maken en Lucas Tousart verzorgde met een lekkere schuiver het slotakkoord: 0-3. Memphis droeg in Monaco overigens niet de aanvoerdersband bij Lyon. Hij mocht zijn ploeg in de voorbereiding een keer leiden, tegen Arsenal, maar coach Sylvinho lijkt van plan te zijn om te rouleren met de band. Tegen Monaco was Jason Denayer de captain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.