Memphis scoort op aangeven van Frenkie bij eerste basisplek voor Barça

Memphis Depay heeft zaterdag opnieuw gescoord in een oefenwedstrijd van Barcelona. Na de benutte penalty als invaller tegen Girona sloeg de Nederlandse aanvaller toe in het treffen met VfB Stuttgart. Het werd uiteindelijk 0-3.

© imago

Memphis maakte tegen Girona zijn debuut en mocht in die wedstrijd iets eerder invallen dan gepland, vanwege een blessure van Rey Manaj. In de tweede helft mocht hij van Antoine Griezmann aanleggen vanaf elf meter en schoot hij hard raak.

Tegen Stuttgart maakte Memphis zijn eerste veldgoal. Na 21 minuten was het raak. Frenkie de Jong stuurde Memphis weg met een goede dieptepass. De aanvaller nam de bal aan, speelde een verdediger uit en rondde af: 0-1.

Na iets meer dan een half uur verdubbelde Barça de voorsprong via de talentvolle Yusuf Demir. Na goed werk van Memphis gaf Antoine Griezmann de bal laag voor en het was de achttienjarige Oostenrijker die hem binnentikte: 0-2.

Na rust begon Barcelona-trainer Ronald Koeman met wisselen en ging het tempo ietwat uit de wedstrijd. In de 73ste minuut was het slotakkoord nog voor Riqui Puig, ook op aangeven van Griezmann. De doelpunten zijn hieronder te zien.