Memphis-loos plannetje Lyon valt in duigen bij Strasbourg

Reacties

Olympique Lyon hoopte weinig krachten te verspelen en toch te winnen op bezoek bij Strasbourg, maar die vlieger ging niet op voor de nummer drie van de Ligue 1. Zonder Memphis Depay, maar met Kenny Tete in de basis eindigde het duel met de middenmoter in een remise.

Memphis-loos plannetje Lyon valt in duigen bij Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
2 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Ruim twee weken geleden speelde Lyon in eigen huis verdienstelijk gelijk (0-0) tegen Barcelona, waardoor het bereiken van de kwartfinale van de Champions League absoluut geen utopie is. Tegen Strasbourg kregen enkele basisspelers dan ook rust. Memphis, Tanguy Ndombélé, Nabil Fekir en Bertrand Traoré begonnen op de bank, Tete startte wel.

Voor een club die de krachten wil sparen maakte Lyon de ideale start mee tegen Strasbourg. Al na drie minuten liet spits Moussa Dembélé het net bollen door van dichtbij te scoren. Smetje op de voor Lyon vlekkeloos verlopen eerste helft was het uitvallen van ex-PSV'er Marcelo, die de strijd na een kleine twintig minuten moest staken.

VI's Süleyman Öztürk bekeek het duel tussen Lyon en Barcelona door een Memphis-bril

Ook aan het begin van de tweede helft legde Strasbourg Lyon geen strobreed in de weg. Kort na aanvang van het tweede bedrijf kreeg Lyon een penalty na een overtreding van verdediger Lamine Koné. Hij werkte Houssem Aouar tegen de grond, waarna Dembélé vanaf elf meter aan mocht leggen voor de 0-2. De spits faalde niet en maakte zijn vijftiende treffer in dienst van Lyon.

Trainer Bruno Genesio zag vanwege de stand geen noodzaak om zijn belangrijke spelers in te brengen, maar twintig minuten voor tijd ging het helemaal mis voor Lyon. Strasbourg scoorde in twee minuten tweemaal via Ludovic Ajorque, waardoor Lyon toch weer met de krachten moest gaan smijten. Fekir en Traoré maakten nog hun opwachting in de slotfase, maar de komst van het duo mocht niet baten.

Door het puntenverlies raakt Lyon mogelijk verder achterop in de topdrie van de Ligue 1. Nummer twee Lille kan zondag tegen AS Saint-Étienne profiteren. Bij winst van Lille wordt het verschil met Lyon zeven punten. Komende woensdag staat Lyon in Camp Nou tegenover Barça.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.