Memphis licht Klaassen uit: 'Dat zijn de loopjes die we voor elkaar maken'

Volgens Memphis Depay heeft het Nederlands elftal een goede week op passende wijze afgesloten tegen Gibraltar. De aanvaller gaf toe dat de score hoger had kunnen uitvallen, maar hij was niet ontevreden.

6 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Voor Memphis was het een bijzondere avond. Hij maakte zijn 35ste goal voor Oranje en kwam daarmee op de lijst met topscorers aller tijden op gelijke hoogte met Faas Wilkes en Ruud van Nistelrooij. Memphis scoorde tegen Gibraltar twee keer, eerst op aangeven van Davy Klaassen en daarna vanaf de strafschopstip.

Met het benutten van een strafschop vlak voor rust nam Memphis revanche voor het eerder in de eerste helft missen van een penalty. 'Ik denk niet dat ik hem goed inschiet. Meer kan ik er niet van maken', vertelde hij bij de NOS over de misser. De blikvanger twijfelde niet over het nemen van de penalty die volgde: 'Ik train er veel op en mis ook bijna niet. Dan heb ik wel het vertrouwen om de volgende te nemen. Dat er een volgende strafschop kwam, dat hebben we ook afgedwongen. We waren de hele tijd rond het strafschopgebied en dan komen er vanzelf overtredingen of handsballen.'

Memphis was erg positief over hoe het Oranje gelukt was om Gibraltar voortdurend onder druk te houden en hij vond dat er veel diepgang in het spel was. Dat was mede te danken aan Davy Klaassen, legde de doelpuntenmaker uit: 'We hebben negentig minuten gezocht naar goals, diepte gezocht en loopjes voor elkaar gemaakt. Bij die eerste goal die ik maak geeft Davy de bal blind op mij. Hij hoort mij en geeft hem blind. Dat zijn de loopjes die we voor elkaar maken.'

Tot slot maakte Memphis de balans op aan het einde van de tweede interland. Na een 0-1 zege bij Letland volgde maandagavond dus een – zoals verwacht – ruime overwinning op Gibraltar. Memphis: 'Dit is een goede week geweest, hier kunnen we op voortborduren. Met alle respect, we wisten dat we deze wedstrijd gingen winnen, maar je moet het wel doen.'