Memphis komt op stoom: beauty tegen Celtic is volgend positief signaal

Reacties

Memphis Depay lijkt langzaam maar zeker weer in topvorm te komen. In een oefenduel met Celtic was de van een zware knieblessure herstelde aanvaller zaterdag op schitterende wijze trefzeker. Een positief signaal, aangezien hij met zijn Olympique Lyon voor een paar belangrijke weken staat.

Memphis komt op stoom: beauty tegen Celtic is volgend positief signaal
© Pro Shots

De Franse competitie werd door het coronavirus weliswaar stilgelegd, maar Lyon heeft de komende weken nog genoeg om voor te spelen. Zo staat over twee weken de finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue tegen Paris Saint-Germain op het programma, waarna op 7 augustus de Champions League-return op bezoek bij Juventus wordt afgewerkt. Als Lyon het redt (het heenduel werd 1-0 voor de Fransen) dan plaatst het zich voor de kwartfinale.

Om zich voor te bereiden op die cruciale duels speelde Lyon al de nodige oefenwedstrijden. Zo werd er met 12-0 gewonnen van US Port Valais, een duel waarin de van zijn zware operatie herstelde Memphis vier goals maakte en vier assists gaf. Deze dagen wordt in Lyon de vriendschappelijke Trophée Veólia gespeeld. Daarin verloor Lyon donderdag met 2-0 van Rangers FC, Memphis viel toen kort in.

Zaterdag stond hij tegen Celtic in de basis, nauwelijks een minuut na de aftrap had het al raak kunnen zijn voor de Nederlander. Hij speelde zichzelf knap vrij, maar kwam in kansrijke positie niet tot een schot. Kort voor rust scoorde Memphis wél. Hij zette de aanval zelf op, kreeg een lage voorzet van Léo Dubois, die hij met een kunstig hakje achter zijn standbeen langs binnenwerkte. Het was de tweede treffer van de avond, omdat Moussa Dembélé tegen zijn oude club met een kopbal al vroeg voor de 1-0 had gezorgd. De 2-0 van Memphis was ook de ruststand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.