Memphis in Elftal van het Jaar dankzij schitterende cijfers, alleen Mbappé beter

Reacties

Memphis Depay greep al naast de prijs voor Speler van het Jaar in de Ligue 1, maar kan alsnog een beetje juichen: hij staat namelijk wél in het Elftal van het Jaar. Zijn cijfers zijn indrukwekkend, maar er is altijd weer die ene speler die het beter doet.

Memphis in Elftal van het Jaar dankzij schitterende cijfers, alleen Mbappé beter
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 3
Nice
Nice

Memphis kondigde onlangs officieel aan bezig te zijn aan zijn laatste dagen als speler van Lyon, aangezien hij deze zomer transfervrij vertrekt. Zondag volgde zijn afscheidswedstrijd, maar dat werd een deceptie. Lyon verloor in eigen huis met 2-3 van OGC Nice, terwijl het bij een overwinning nog over AS Monaco heen was gewipt en daarmee een Champions League-ticket had gepakt. Die missie mislukte dus jammerlijk.

'Ik heb geen woorden om dit te omschrijven', treurde Memphis na afloop op de persconferentie. 'Het is niet de eerste keer dit seizoen dat het zo misgaat voor ons. We waren niet geconcentreerd. Het maakt me triest dat ik zo moet eindigen. Ik ben hier sinds 2017, maar heb geen enkele prijs gewonnen... Na zo'n lang seizoen, met zo'n goed team naast de Champions League grijpen, doet pijn. In de kleedkamer was iedereen heel stil.' Kortom: een treurig einde voor de aanvaller. 'Ik kwam hier op mijn 23ste en ben hier opgegroeid. Ik heb een mooie tijd gehad, het was een belangrijk deel van mijn leven. Lyon zit voor altijd in mijn hart, maar ik had de club graag op een andere manier verlaten.'

Even later had Memphis toch nog enigszins reden tot juichen: hij is opgenomen in het Elftal van het Jaar van de Franse spelersvakbond. Hij vormt de aanval met PSG-sterren Kylian Mbappé en Neymar. De Lyon-cijfers van Memphis zijn dan ook zeer indrukwekkend.

Mbappé ultieme MVP
Sinds 22 januari 2017 (toen de Nederlander van Manchester United overstapte naar Lyon) kwam hij in 138 competitiewedstrijden namelijk tot 63 goals en 44 assists. Zondag was hij nog twee keer de aangever namens Lyon, in totaal was hij dus bij 107 doelpunten betrokken. Alleen Mbappé deed het in diezelfde periode beter, met 103 goals en 30 assists in 125 wedstrijden. Memphis blijft Florian Thauvin (56 en 33), Neymar (56 en 31) en Ángel Di María (40 en 42) wel voor.

Ook in dit seizoen is Mbappé (27 goals en 7 assists) de enige speler die betere statistieken kan overleggen dan de Nederlander, die tot 20 goals en 12 assists is gekomen. Wissam Ben Yedder, Gaetan Laborde en Andy Delort completeren de topvijf. Gezien alle bovenstaande cijfers is het overigens niet verwonderlijk dat de award voor Speler van het Jaar eerder al niet naar Memphis, maar naar Mbappé ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.