Memphis gaat als Lyon-held naar Oranje

Olympique Lyon heeft het geschonden blazoen wat opgepoetst door in de strijd om een Champions League-ticket concurrent Olympique Marseille op eigen veld te kloppen (2-3). Memphis Depay was de gevierde man.

CSKA Moskou had donderdag in Lyon een diepe wond achtergelaten. De pijnlijke uitschakeling in de Europa League had een crisisstemming gebracht bij L'OL. Kenny Tete en Memphis moesten die blamage bekopen met een degradatie tot bankzitter. Waar de back negentig minuten in de dug-out bleef, mocht de aanvaller na ruim een uur zijn entree maken.

De Oranje-international maakte de keuze van trainer Bruno Genesio waar. In de laatste minuut hield hij geloof in een goede afloop nadat Mariano Díaz een lange bal van keeper Anthony Lopes had doorgekopt. Dat geloof werd beloond, want met het hoofd duwde Memphis de bal over Marseille-doelman Steve Mandanda heen: 2-3.

Met de winnende treffer zorgde Memphis voor een mooi einde van een duel, waarin Lyon een voorsprong uit handen gaf. Door de overwinning heeft Olympique Lyon de achterstand op Olympique Marseille teruggebracht tot twee punten, waardoor het de kansen op de derde plaats in de Ligue 1 en daarmee plaatsing voor de Champions League-voorronde nieuw leven heeft ingeblazen.