Memphis en Wijnaldum veroveren plekje in beste elftal EK-kwalificatie

Reacties

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum hebben een plekje bemachtigd in het beste team van het kwalificatietoernooi voor het EK 2020. De UEFA maakte het team, dat is samengesteld op basis van statistieken, daags voor de EK-loting bekend.

Memphis en Wijnaldum veroveren plekje in beste elftal EK-kwalificatie
© Pro Shots

Met twee spelers is Nederland samen met Engeland hofleverancier van het 'FedEx Performance Zone Team of the Qualifiers'. De naam van het team klinkt erg ingewikkeld, maar de samenstelling daarvan is wel wat eenvoudiger. Er is namelijk per positie gekeken naar de specifieke kwaliteiten die voor de desbetreffende positie van belang zijn. Voor aanvallers en middenvelders zijn dat logischerwijs goals en assists terwijl voor verdedigers en doelmannen het noteren van een clean sheet belangrijk is.

Met acht goals was Wijnaldum de topscorer namens Oranje in de succesvolle EK-kwalificatiereeks. Met ook nog twee assists achter zijn naam is de Liverpool-speler een van de vier middenvelders van het UEFA-team. Hij krijgt op dat middenveld gezelschap van Eran Zahavi (11 goals en 1 assist voor Israël), Bernardo Silva (3 goals en 6 assists voor Portugal) en Ioannis Kousoulos (4 goals voor Cyprus). Laatstgenoemde naam is wellicht een verrassing, maar de Cyprioot is een defensieve middenvelder en het veroveren van ballen wordt in deze index gezien als een cruciale kwaliteit voor die positie. Kousoulos bleek met vijftig balveroveringen ruimschoots over die kwaliteit te beschikken. 

Wijnaldum krijgt bovendien gezelschap van landgenoot Memphis Depay. De nieuwe captain van Olympique Lyon had met zes goals en acht assists eveneens een cruciale rol in de succesvolle weg van het Nederlands elftal naar het EK van volgend jaar. Memphis wordt vergezeld door twee Engelsen: Harry Kane (12 goals en 5 assists) en Raheem Sterling (8 goals en 7 assists).

Oekraïne-doelman Andriy Pyatov hield vijf keer de nul en staat onder de lat van het team. Hij wordt gesteund door een verdediging met Sergio Ramos (4 goals en 5 clean sheets voor Spanje), Merih Demiral (7 clean sheets voor Turkije) en Ragnar Sigurdsson (2 goals en 5 clean sheets voor IJsland).

Precies weten hoe dit team is samengesteld? De UEFA legt het hier haarfijn uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.